Olavi Virta Elokuvan ennakkonäytös Tilkasten-Värrin sukuun kuuluville

Kuulut Tilkasten-Värrin sukuun.

Tilkasten -Värrin Sukuseura ry on toiminut jo yli 35 vuotta tehden sukututkimusta, tutkimalla ja tallentamalla suvun historiaa, järjestämällä kulttuuriretkiä ja järjestämällä ohjelmallisia sukukokouksia.

Seuran aktiivijäsenten keski-ikä on noussut samaan tahtiin kun seuran ikäkin. Ehkä tästä johtuen kiinnostus sukuseuran tapahtumiin on koskenut vain vähän vanhempaa ikäpolvea. Huoli toiminnan loppumisesta ja näin mittavan työn häviämisestä uusien jäsenten puutteeseen johti uuteen aktiviteettiin.

Viime keväänä perustettiin ns. Nuorentajat toimikunta, jonka keski-ikä on yli 35 vuotta aktiivi-jäsenistön keski-ïkää alhaisempi. Tavoitteena on, että nuorempikin polvi saataisiin mukaan ja kiinnostumaan omista taustoistaan ja ehkä perimästäänkin.

Toimikunta mietti, millä eväillä aikanaan saatiin väki liikkeelle. Ensimmäisessä kokouksessa v.1982 Koskella oli nimittäin yli 650 osallistujaa, vaikka somesta ei ollut tietokaan. Sanomalehti-ilmoituksen pohjalta väki lähti liikkeelle. Nyt seura löytyy jo Facebookistakin omalla nimellään.

Todettiin, että vetovoimatekijöinä silloin olivat ainakin suvun taiteilijat ja muut ”julkkikset”. Päätettiin testata, onko nykyajan taiteilijoilla samaa vetovoimaa, kuin viimeksi 1982 Väinö Aaltosella ja muilla suvun kuvanveistäjillä, kuvataiteilijoilla ja valtiopäivämiehillä.

Ensimmäisenä on vuorossa Lauri Tilkanen, joka näyttelee pääosaa Timo Koivusalon Olavi Virta elokuvassa (ensi-ilta 5.10.). Helmikuussa 2019 vuoroon tulevat kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola lastenkirjasarja Risto Räppääjän kirjoittajina, kun uusin elokuva Risto Räppääjä ja pullistelija tulee ensi-iltaan.

Ensimmäinen tapahtuma on Olavi Virta -elokuvan ennakkonäytös 23.9.2018 klo 15.30 Kaarinassa Kino Piispanristissä, johon suvun jäsenillä perheineen on mahdollisuus osallistua. Lipun hinta on 15 €.

Paikkoja on rajoitetusti. Paikkasi voit varmistaa ilmoittautumalla tästä linkistä. Voit välittää tätä viestiä tuntemillesi sukulaisille.