TILKASTEN-VÄRRIN SUKUSEURA

Tilkasten-Värrin sukuseura ry:n kesäretki Laukon kartanoon 18.6.2022

Kesäretkemme suuntautuu tänä kesänä Vesilahdelle Laukon kartanoon, kohteeseen, jota olemme odottaneet jo kaksi vuotta.
Yhteisruokailu on Laukossa klo 15, jonka jälkeen tutustutaan näyttelyihin ja alueeseen. Illalla klo 18–20 osallistumme Johanna Rusasen konserttiin.

Matkaan voi lähteä joko omin avuin tai liittyä mukaan yhteiseen bussikuljetukseen. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet ovat tällä viikolla saapuneessa jäsenkirjeessä. Pahoittelut, että kirjeessä jäi päivämäärä mainitsematta.

Tilkasten-Värrin sukuseura ry:n varsinainen sukukokous 2021

Tilkasten-Värrin sukuseura ry:n varsinainen sukukokous pidetään la 25.9.2021 Loimaalla, Vuoden museo 2021 – tunnustuksella palkitussa Maatalousmuseo Sarassa, Vanhankirkontie 383.
Edelleen vallitsevista poikkeavista oloista johtuen hallitus päätyi järjestämään sukukokouksen niin myöhäisessä vaiheessa vuotta kuin mahdollista, jotta rokotuskattavuus ja toivon mukaan myös tautitilanne olisi parempi.
Ilmoittautumisohjeet, esityslista, vuosikertomukset ja toimintasuunnitelmat ovat lähipäivinä saapuvan jäsenkirjeen liitteinä. Tilinpäätökset ja talous-arviot jaetaan kokouksessa.

Heinähattu ja Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvan ennakkonäytös


Joulu on jo nurkan takana – joko kaikki joululahjat on ostettu?

Tilkasten-Värrin Sukuseuran seuraava aktiviteetti on HEINÄHATTU JA VILTTITOSSU JA ÄRHÄKKÄ KOULULAINEN -elokuvan ennakkonäytös sunnuntaina 9.2.2020 klo 15:00 Kino Piispanristin tiloissa (Jännekatu 2, Kaarina) ja liput tulevat myyntiin nyt!

Elokuva perustuu sukuseuran jäsenten Sinikka ja Tiina Nopolan menestyskirjaan Heinähattu ja Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

Elokuvan merkittävissä rooleissa:

  • Heinähattu – Emelia Levy
  • Vilttitossu – Matilda Pirttikangas
  • Hanna – Niina Lahtinen
  • Matti – Joonas Nordman
  • Isonapa – Janne Kataja
  • Rillirousku – Lari Halme
  • Helga Alibullen – Pirjo Heikkilä
  • Halise Alibullen – Krisse Salminen
  • opettaja Annukka – Aksa Korttila

Heinähattu on juuri aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin, koska hänellä ei ole ketään leikkikaveria. Kun Heinähattu kertoo lähtevänsä luokkansa kanssa onkiretkelle, keksii Vilttitossu ovelan juonen, jonka seurauksena onkimaan pääseekin hän itse. Asiasta seuraa soppa, jonka selvittämiseen tarvitaan isä, äiti, Alibullenin neidit, sekä kyläpoliisit Isonapa ja Rillirousku.

TOIMI NÄIN:

Ilmoittaudu/ilmoita seuraavasta linkistä (tästä) osallistujien (lahjan saajien) nimet.

Maksa ilmoittautumalla varaamasi liput à 15 €/osallistuja Tilkasten-Värrin sukuseuran tilille FI03 4711 1020 0082 31 ja kirjoita maksun viestikenttään kaikkien osallistujien nimet.

Toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti ja 9.2.2020 on varsin pian.

Jos annat lipun lahjaksi, niin avaa liite ”lahjalippu” niin voit tulostaa sen tai lähettää liitteen lahjan saajalle sähköisesti.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!
Ja tapaamisiin elokuvanäytöksessä 9.2.2020 !!!

Tilkasten-Värrin sukuseura ry:n
”Nuorentajat” -toimikunnan puolesta

Anne Ranta
puheenjohtaja

RISTO RÄPPÄÄJÄ JA PULLISTELIJA -elokuvan ennakkonäytös

Tilkasten-Värrin Sukuseuran seuraava aktiviteetti on
RISTO RÄPPÄÄJÄ JA PULLISTELIJA -elokuvan ennakkonäytös su 27.1.2019 klo 14.00 Kino Piispanristin (linkki) tiloissa (Jännekatu 2, Kaarina) ja
sen liput tulevat myyntiin nyt!

Elokuva perustuu sukuseuran jäsenten Sinikka ja Tiina Nopolan menestyskirjaan Risto Räppääjä ja pullistelija.

Elokuvan merkittävissä rooleissa:

Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg
Rauha Räppääjä – Pamela Tola
Pakastaja-Elvi – Jenni Kokander
Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa
Bill Pöntinen – Timo Lavikainen
Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio
Sylvester Pöntinen – Eelis Kesäläinen

TOIMI NÄIN:

Ilmoittaudu/ilmoita Tilkasten-Värrin Sukuseuran nettisivuilla  olevalle ”Osallistumislomakkeelle” osallistujien (lahjan saajien) nimet.

Maksa ilmoittautumalla varaamasi liput á 15 € / osallistuja(t) Tilkasten-Värrin Sukuseuran tilille FI03 4711 1020 0082 31 ja kirjoita myös maksun viestikenttään kaikkien osallistujien nimet.

Toimi nopeasti, vaikka et lippua lahjaksi ostaisikaan, sillä paikkoja on rajoitetusti ja 27.1. on varsin pian.

Jos annat lipun lahjaksi, niin avaa liite ”Lahjalippu 27.1.2019 pdf” niin voit tulostaa sen tai lähettää liitteen lahjan saajalle sähköisesti. Voit lähettää tämän viestin edelleen niille suvun jäsenille, jotka voisivat olla kiinnostuneita asiasta, mutta eivät ole postituslistalla.

Olavi Virta Elokuvan ennakkonäytös Tilkasten-Värrin sukuun kuuluville

Kuulut Tilkasten-Värrin sukuun.

Tilkasten -Värrin Sukuseura ry on toiminut jo yli 35 vuotta tehden sukututkimusta, tutkimalla ja tallentamalla suvun historiaa, järjestämällä kulttuuriretkiä ja järjestämällä ohjelmallisia sukukokouksia.

Seuran aktiivijäsenten keski-ikä on noussut samaan tahtiin kun seuran ikäkin. Ehkä tästä johtuen kiinnostus sukuseuran tapahtumiin on koskenut vain vähän vanhempaa ikäpolvea. Huoli toiminnan loppumisesta ja näin mittavan työn häviämisestä uusien jäsenten puutteeseen johti uuteen aktiviteettiin.

Viime keväänä perustettiin ns. Nuorentajat toimikunta, jonka keski-ikä on yli 35 vuotta aktiivi-jäsenistön keski-ïkää alhaisempi. Tavoitteena on, että nuorempikin polvi saataisiin mukaan ja kiinnostumaan omista taustoistaan ja ehkä perimästäänkin.

Toimikunta mietti, millä eväillä aikanaan saatiin väki liikkeelle. Ensimmäisessä kokouksessa v.1982 Koskella oli nimittäin yli 650 osallistujaa, vaikka somesta ei ollut tietokaan. Sanomalehti-ilmoituksen pohjalta väki lähti liikkeelle. Nyt seura löytyy jo Facebookistakin omalla nimellään.

Todettiin, että vetovoimatekijöinä silloin olivat ainakin suvun taiteilijat ja muut ”julkkikset”. Päätettiin testata, onko nykyajan taiteilijoilla samaa vetovoimaa, kuin viimeksi 1982 Väinö Aaltosella ja muilla suvun kuvanveistäjillä, kuvataiteilijoilla ja valtiopäivämiehillä.

Ensimmäisenä on vuorossa Lauri Tilkanen, joka näyttelee pääosaa Timo Koivusalon Olavi Virta elokuvassa (ensi-ilta 5.10.). Helmikuussa 2019 vuoroon tulevat kirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola lastenkirjasarja Risto Räppääjän kirjoittajina, kun uusin elokuva Risto Räppääjä ja pullistelija tulee ensi-iltaan.

Ensimmäinen tapahtuma on Olavi Virta -elokuvan ennakkonäytös 23.9.2018 klo 15.30 Kaarinassa Kino Piispanristissä, johon suvun jäsenillä perheineen on mahdollisuus osallistua. Lipun hinta on 15 €.

Paikkoja on rajoitetusti. Paikkasi voit varmistaa ilmoittautumalla tästä linkistä. Voit välittää tätä viestiä tuntemillesi sukulaisille.

Webdesign by Codeart © 2020